Mașini căutate de autoritățile germane, olandeze și austriece, depistate la frontierele din Timiș


Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat trei bărbaţi care au încercat să intre ilegal în ţară cu autovehicule căutate de autorităţile din Austria, Germania şi Olanda.

Mai exact, în data de 13 decembrie în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb, în vârstă de 45 de ani, la volanul unui autoturism marca Peugeot, model 407.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile din Austria, în luna septembrie a acestui an.

Bărbatul în cauză a declarat că el este şofer, autoturismul aparţinând altei persoane, el neavând cunoştinţă că maşina se află în atenţia autorităţilor.

Tot în cursul zilei de ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb, în vârstă de 34 de ani, la volanul unui vehicul marca Mercedes Benz, model Sprinter cu numere de înmatriculare nemțești.

În urma verificărilor  poliţiştii de frontieră au constatat că microbuzul şi placuţele de înmatriculare figurează în bazele de date ca fiind căutate pentru confiscare de cărte autorităţile din Germania, în luna octombrie a acestui an.

Bărbatul în cauză a declarat că a cumpărat mijlocul de transport în sistem leasing de la o firmă şi nu ştia că se află în atenţia autorităţilor.

Şi poliţiştii de frontieră de la Lunga au depistat un cetăţean român care a încercat să între ilegal în ţară, pe la „frontiera verde”, la volanul unui autoturism marca Citroen.

Bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru cercatări, unde s-a stabilit că mijlocul de transport figurează ca fiind furat, alertă emisă de autorităţile din Olanda.

Acesta a declarat că a muncit în Olanda, pentru societatea comercială căreia aparţine maşina şi, deoarece nu a fost plătit, a ales să plece cu maşina firmei în schimbul sumei de bani care îi era datorată.

Maşinile, în valoare totală de aproximativ 79.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediile Poliţiei de Frontieră, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here