Aeroportul Timișoara, închis din cauza zăpezii. Curse anulate sau întârziate

Ninsoarea puternică din ultimele ore a produs primele efecte în județul Timiș. Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara informează că, timp de două ore, în această dimineață, traficul aerian a fost suspendat. De asemenea, o cursă a fost anulată, iar alte trei au suferit întârzieri.

Până la această oră, în cursul dimineții, o cursă a fost anulată, iar alte trei vor înregistra întârzieri. Reprezentanții aeroportului au luat decizia de a suspenda traficul pentru două ore între orele 8.20 și 10.20, pentru realizarea lucrărilor de dezăpezire la pistă, platformă (zona de parcare aeronave) și căile de rulare, astfel încât decolările și aterizările să se realizeze în siguranță. Suplimentar, înainte de decolare, toate aeronavele sunt degivrate pentru înlăturarea zăpezii depusă pe fuselaj„, au arătat reprezentanții instituției.

De asemenea, în cursul nopții, două curse care ar fi trebuit să ajungă de la București Otopeni au fost deviate și au revenit pe Otopeni, din cauza căderilor de zăpată înregistrate deja de aseară. „În cursul nopții de 14 spre 15 decembrie, cât și în cursul zilei de sâmbătă, angajatii aeroportului au intervenit permanent cu utilaje pentru deszapezire însă, așa cum a fost emisă și avertizarea de cod portocaliu valabilă și pentru județul Timiș, au căzut ninsori abundente cu depuneri semnificative de zăpadă care au afectat traficul aerian„, a informat Aeroportul Internațional Timișoara.

Vă reamintim că județul Timiș se află sub cod portocaliu de ninsori abundente și viscol până mâine, 16 decembrie, ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here