Măsuri de prevenire împotriva hoților din mijloacele de transport în comun

Atenție la hoții de buzunare în mijloacele de transport în comun! Poliţiştii Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au derulat activităţi în scopul prevenirii furturilor din buzunare şi din poşete, în mijloacele de transport în comun.

Astfel, azi, între orele 10.00-12.00, poliţiştii din cadrul Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat, în zona centrală a municipiului Timişoara (zona Sinaia, Catedrala Mitropolitană, Piaţa Traian, Piaţa Badea Cârţan, Piaţa 700, etc.), acţiuni pentru prevenirea furturilor din buzunare şi din poşete. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Secţiei 1 Timişoara şi reprezentanţi ai Regiei Autonome de Transport Timişoara.

Oamenii legii au purtat discuţii cu cetăţenii aflaţi în staţiile şi în mijloacele de transport în comun în scopul informării acestora cu privire la modurile de operare folosite de infractori şi importanţa adoptării unor măsuri de siguranţă ce stau la îndemâna tuturor.

În timpul acţiunilor în teren au fost distribuite materiale informativ-preventive, în scopul însuşirii măsurilor ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni.

Pentru prevenirea furturilor din buzunare şi din poşete, poliţiştii recomandă:

Când aşteptaţi în staţiile mijloacelor de transport în comun, daţi dovadă de vigilenţă faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră!

Dacă vă simţiţi înconjurat(ă) de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul!

Nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit(ă), hoţii profită de asta!

Ţineţi, pe cât posibil, bagajul (poşeta, borseta) în faţa dumneavoastră, o geantă purtată pe umăr este întotdeauna la discreţia hoţilor!

Ţineţi banii, actele sau alte obiecte de valoare, în buzunarul interior al hainei, buzunarul din spatele pantalonului este vulnerabil la urcarea/coborârea în/din mijloacele de transport în comun, precum şi în aglomeraţii!

Feriţi-vă de privirile indiscrete ale celor din jurul dumneavoastră când scoateţi din portofel bani/bilete/abonamente!

Reclamaţi şi acordaţi sprijin poliţiei în cazurile de prindere în flagrant a hoţilor, pentru a curma activitatea infracţională a acestora!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here