Măsuri de prevenție împotriva inundațiilor

Având in vedere avertizarea de cod portocaliu de furtună, emisă de meteorologici pentru Timișoara, în intervalul 15 iulie ora 18 – 16 iulie ora 10, societatea Aquatim a luat o serie de măsuri suplimentare de prevenție.

Astfel, a fost dublat numărul personalului de la dispecerat pentru a putea prelua apelurile primite de la consumatori, a fost suplimentat numărul personalului de la stația de epurare pentru a asigura curățirea permanentă a grătarelor de reziduurile grosiere antrenate de ploile abundente în sistemul de canalizare. În plus, toate utilajele specifice pentru întreținerea sistemului de canalizare sunt pregătite să intervină în cazul în care vor fi solicitate.

Compania Aquatim îi roagă pe consumatori, în special pe cei care dețin subsoluri sau demisoluri, să ia măsuri de protejare a sistemului interior de canalizare a imobilului împotriva refulării rețelei exterioare de canalizare. Iar, pe perioada ploilor torenţiale, consumul interior de apă să fie limitat, pentru a evita inundarea. Mai mult, în cazul în care cetățenii observă pe stradă receptori pluviali acoperiți cu resturi vegetale sau alte materiale antrenate de ploaie să sune la dispeceratul Aquatim, pentru repunerea lor în funcțiune.

(Foto: www.telegrafonline)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here