Ministerul Finanțelor Publice marchează Centenarul Unirii printr-o emisiune specială de titluri de stat care va avea scadența în anul 2018 – la 100 de ani de la Marea Unire. Orice persoană fizică rezidentă sau nerezidentă, de peste 18 ani, poate participa la această emisiune jubiliară prin cumpărarea de titluri de stat cu o valoare nominală de 100 de lei. Dobânda anuală garantată este de 2,15% pe an.

Titlurile de stat achiziționate în 2016 vor fi scadente în anul 2018. Titlurile cumpărate pot fi vândute oricând, fără costuri de cumpărare, în limita a 100.000 de lei. Dobânzile și câștigurile de capital realizate din deținerea și tranzacționarea titlurilor emise de statul român prin Ministerul Finanțelor Publice sunt venituri neimpozitabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate de la BCR, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank, în baza documentelor de identificare (carte de identitate, pașaport, etc.) și dovada plății titlurilor de stat (în cazul în care plata s-a făcut printr-o altă bancă). La subscrierea titlurilor de stat prin băncile intermediare nu vor exista costuri pentru cumpărători. Cumpărătorii pot opta între a deschide un cont bancar, oferi datele contului bancar personal sau pot subscrie cu numerar.

Cumpărătorii care doresc vânzarea titlurilor înainte de scadență, le pot vinde oricând prin băncile intermediare care furnizează cotații zilnice de preț. Prețul titlului de stat fluctuează în funcție de cotațiile de piață. Titlurile se pot tranzacționa pe piața secundară administrată de BVB printr-un mecanism similar cu prima emisiune din anul 2015.

La scadență Ministerul Finanțelor Publice va organiza o loterie specială prin care 100 de persoane fizice, deținători de titluri de stat ai emisiunii jubiliare, vor câștiga premii de câte 1000 lei fiecare, indiferent de numărul de titluri deținute.

Datele necesare informării celor interesați pentru cumpărarea titlurilor de stat sunt publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice la următorul link: http://www.mfinante.gov.ro/fidelis.html?pagina=acasa.

Articolul precedentMandat de executare a pedepsei închisorii pentru un bărbat prins la volan fără permis auto
Articolul următorMăsuri de prevenție împotriva inundațiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.