Meteo 8 noiembrie. Cald într-o parte de țară, ploi în cealaltă

În sud și în sud-est o să avem vreme caldă și până la 21 de grade, dar de mâine se răcește peste tot și maximele nu mai trec de 13-14 grade.

Ziua de astăzi ne aduce un pic de soare și vreme caldă în sudul și în sud-estul țării. Ploile apar însă pe suprafețe mari în jumătatea nordică, iar maximele pleacă de la 8 grade în Bucovina și ating 21 de grade în Muntenia și Dobrogea.

În Dobrogea și Bărăgan se mai încălzește față de ieri și temperaturile urcă până la 20-21 de grade. Dimineața sunt condiții de ceață, peste zi, apare trecător soarele, iar la noapte o să plouă. Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim atmosferă schimbătoare și temperaturi mai potrivite pentru o zi de octombrie, în jur de 17-18 grade. După lăsarea nopții, ploile ajung și aici.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se mai răcește puțin față de ziua trecută. Cerul rămâne acoperit de nori, o să plouă din când în când, iar peste noapte apar ceva ninsori în zonele de munte.

Vreme destul de neplăcută avem și în nordul Transilvaniei și în Maramureș: mulți nori, ploi frecvente și cel mult 10-11 grade pe la prânz. Acestea sunt însă valori potrivite data din calendar.

Temperaturile mai scad puțin și în ținuturile vestice. O să plouă mai mult în zona Banatului, pe unde se pot strânge 25-30 de litri de apă pe metru patrat. Maximele se opresc pe la 10 grade.

Un aer mai rece pătrunde astăzi și în Transilvania. Ieri pe aici s-au atins 18-19 grade, astăzi vor fi cel mult 16 grade în Brașov. Vom avea vreme închisă, multe ploi, iar cantități de apă ar putea ajunge și aici pe la 30 L/mp. La noapte, în zona înaltă din Meridionali o să fie lapoviță și ninsoare.

În schimb, în Oltenia găsim vreme ceva mai bună, înnorări și poate câțiva stropi. Ploile se extind însă pe timpul nopții, dar până atunci avem o zi destul de caldă, cu maxime de 16-17 grade.

În sudul țării se face mai cald decât ieri, apare puțin și soarele, iar temperaturile ajung pe la 20-21 de grade. La noapte cresc șansele de ploaie.

sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here