Metoda accidentul face noi victime! O bătrână a rămas fără economiile de o viață

O bătrână de 75 de ani din municipiul Hunedoara a căzut pradă escrocilor, după ca a fost anunțată telefonic că fiul său a avut un accident și trebuie opera de urgență.

Aceasta, fără să mai stea pe gânduri a dat toți banii pe care îi avea în casă.

În total femeia le-a dat escrocilor 3.000 de lei și 650 de euro. Abia după ce a vorbit cu fiul său la telefon și-a dat seama că a fost înșelată și a alertat Poliția.

”În data de 11.02.2018, în jurul orei 17:00, la Poliția Municipiului Hunedoara s-a prezentat o hunedoreancă de 75 de ani,  care a reclamat faptul că, în jurul orei 13:00, a fost contactată telefonic de un bărbat care s-a recomandat  a fi „fiul” său și care i-a spus că a fost grav rănit într-un accident rutier și are nevoie de „toți banii” pe care îi are în locuință.  În timpul convorbirii telefonice, „fiul” a transferat convorbirea telefonică unui alt bărbat, care s-a recomandat a fi „medic ortoped”, şi care i-a solicitat hunedorencei să  pună toți bani pe care îi are în locuință într-un plic, pentru operaţie, și i-a comunicat că va trimite o femeie în fața blocului, pentru a ridica banii”, spun reprezentanții IPJ Hunedoara.

Escrocii și-au mai încercat norocul înainte ca bătrâna să pice în plasă, însă de au avut ghinion.

Un bătrân de 85 de ani a fost sunat de o femeie care s-a dat drept fiica sa și i-a cerut suma de 20.000 de lei, însă bărbatul nu a căzut în plasa escrocilor și a anunțat poliție. La scurt timp un alt hunedorean a fost contactat telefonic de un bărbat necunoscut,  care s-a prezentat ca fiind „doctor” şi care i-a comunicat că fiul său a fost implicat într-un accident rutier și urmează să fie operat. Apelantul a solicitat 5.000 de euro, menţionând că, în scurt timp, va trimite o persoană pentru a ridica banii. Însă nici în acest caz nu au avut succes.

În toate cele trei cazuri, polițiștii hunedoreni au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de înşelăciune şi înşelăciune şi a demarat  cercetări în vederea depistării autorilor și a tragerii acestora la răspundere penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here