11 migranți au fost depistați de polițiști într-un microbuz, aproape de granița cu Serbia!

Poliţiştii de frontieră cărășeni, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliție Ciclova Română și Bozovici, au depistat la frontiera cu Serbia opt cetăţeni din Irak, doi din Iran și unul din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în România.

Cei unsprezece au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul unui cetățean român.

Polițiștii au oprit în trafic, în plină noapte, pe DN 57, în apropierea frontierei de stat, un autoturism marca KIA, înmatriculat în Bulgaria, condus de un român. În urma controlului, polițiștii au depistat în interiorul autoturismului unsprezece cetățeni străini care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zona de frontieră.

Migranții au fost conduși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că grupul era format din nouă bărbați şi doi minori, dintre care opt cetățeni irakieni, doi cetățeni iranieni și un sirian. Adulții au vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani,  iar cei doi copii au 10, respectiv 11 ani. Şoferul autoturismului este cetăţean român, are 42 de ani şi are domiciliul în Timiș.

”În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei unsprezece au fost preluaţi de lucrători din cadrul Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, în vederea luării măsurilor legale care se impun. De asemenea, cetăţeanul român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul SPF Naidăş, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, spun polițiștii de frontieră.

Articolul precedentGest de mare omenie! Un timișorean a alertat Poliția după ce a găsit o plasă cu bani
Articolul următorCandidatul PMP la Primăria Checea, susținut de președintele Traian Băsescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.