Migranți din Libia, Irak, Afganistan și Pakistan, opriți la granița cu Serbia!

Poliţiştii de frontieră au depistat 21 de cetăţeni din Libia, Irak, Afganistan si Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Ciortea și Mercina din județul Caraș-Severin, două grupuri formate din 18 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. În urma verificărilor oamenii legii au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni (15), pakistanezi (2) si un libanez, dintre care 9 bărbaţi, 4 femei și 5 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar minorii între 7 luni și 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Și în apropierea localităţii Lescovița, polițiștii au depistat trei bărbați, cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, care nu aveau documente asupra lor.

 În toate cazurile se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here