Polițiștii, prezenți pe șoselele din vestul țării! Care este motivul?

Polițiștii rutieri se așteaptă ca astăzi șosele să se aglomereze, după minivacanța de Paște. Oamenii legii recomandă tuturor șoferilor să adapteze viteza la condițiile meteo și să țină seama de traficul aglomerat.

Politiștii vor fi prezenți pe principalele artere rutiere și vor acționa pentru fluidizarea traficului, folosind toate sistemele de supraveghere video din dotare.

Creşterea siguranţei rutiere  reprezintă o prioritate pentru Poliția Română astfel că recomandăm cetăţenilor ca atunci când se află la volan, să ţină seama de următoarele sfaturi:

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic!

Dacă partea carosabilă este umedă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare!

În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile; Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!

Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă!

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”!

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here