Migranți, opriți la frontieră! Încercau să treacă granița ilegal în Ungaria

0
22

Poliţiştii de frontieră din Arad au depistat un grup 17 cetăţeni din Irak şi Iran, majoritatea solicitanți de azil în România. Tranfugii intenționau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria.

Polițiștii de frontieră de la Nădlac au observat noaptea trecută, la aproximativ 50 m faţă de linia de frontieră, un grup de migranți care se deplasa pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că persoanele în cauză sunt două femei, opt bărbați și şapte copii. Mai exact, se pare că este vorba despre cetăţeni din Irak şi Iran, adulții având vârste cuprinse între 23 şi 56 de ani, iar minorii între 2 și 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România. Migranții au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here