Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, Caraș-Severin, Arad și Oradea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Timiș, au efectuat 20 de percheziții pe raza județelor Arad și Timiș, la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc.

La data de 20 septembrie au fost făcute 20 de percheziții domiciliare pe raza județelor Arad și Timiș la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate peste 300 de plicuri ce conțin substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 50 de grame de substanță susceptibilă a fi psihoactivă, 50 de grame de cannabis, 33 de telefoane, 2 pistoale cu gaze, 8.000 de euro și 10.000 de lei.

Din anchetă au rezultat indicii că gruparea era organizată pe 3 niveluri de ierarhizare, respectiv liderii, dealerii de zonă și dealerii stradali.

Liderii reprezentau sursele principale și aveau ca scop achiziţionarea, prepararea şi alimentarea cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. Dealerii de zonă se ocupau cu dezvoltarea și coordonarea reţelelor de distribuţie, iar dealerii stradali distribuiau produse cu efect psihoactiv consumatorilor.

Pe parcursul investigațiilor au rezultat indicii că unii dintre dealerii stradali, pentru a obţine beneficii financiare mai mari, și-au dezvoltat propria lor reţea de distribuţie a drogurilor.

Substanţele susceptibile a avea efect psihoactiv erau obținute prin combinarea mai multor materii prime pe care le obțineau fie online, fie din alte surse.

De asemenea, pe parcursul anchetei în cauză, au fost confiscate peste 2 kilograme de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma acțiunii din această dimineață, 40 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara pentru audieri.

Activităţile s-au desfășurat cu sprijinul structurilor operative din cadrul IPJ Timiş, Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, Brigăzii  de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod”  Timișoara,  precum și a B.O.S. Timișoara.

 

 

Articolul precedentMigranți, opriți la frontieră! Încercau să treacă granița ilegal în Ungaria
Articolul următorADID Timiş deleagă serviciul de colectare-transport deşeuri către Retim

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.