Migranti retinuti langa o frontiera din vestul tarii!

Spread the love

Poliţiştii de frontieră din Jimbolia au depistat, într-un autoturism condus de un cetățean egiptean, 11 migranți, care au încercat să intre ilegal în România.

Marți, 29 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, împreună cu lucrători din Poliție au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe DN59C, o mașină în care era un grup de 11 persoane afroasiatice, care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zona de frontieră. La volanul autoturismului se afla un cetățean din Egipt care a intrat legal în țară.  Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului de Frontiera Jimbolia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, dintre care doi bărbați, trei femei și șase minori, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorii între 1 și 14 ani. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Față de cei 11 cetățeni irakieni se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar față de cetățeanul egiptean pentru săvârşirea infracţiunii  de trafic de migranți, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și urmând să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă,  la fel ca și cetățeanul sârb reținut pentru trafic de migranți în noaptea de 27/28.08.2017, pe numele caruia judecătorul de drepturi si libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here