Migranții nu se lasă! Zeci de transfugi, prinși la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră au depistat în zona de frontieră a județelor Timiș și Caraș-Severin, mai multe grupuri de migranți formate din cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Irak și Iran. Numai în ultimele 24 de ore, 47 de migranți au încercat să intre ilegal în România, pentru ca mai apoi să ajungă în țări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin, au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Vrani, Bocșa și Lățunaș, 19 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Irak, dintre care 9 bărbaţi, 3 femei și 7 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 47 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Tot în Caraș-Severin polițiștii au mai prins două grupuri de migranți în apropierea localităţilor de frontieră  Berliște și Cărbunari, acestea erau formate din 6, respectiv 4 cetățeni din Pakistan, toți bărbați cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani.

Nici polițiștii timișeni nu au avut o noapte mai liniștită. Aceștia au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Butin și Jamu Mare, 18 persoane din Bangladesh, Irak, Iran și Pakistan (16 bărbaţi, o femeie şi un copil), adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorul având vârsta de 2 ani.

În toate cazurile, persoanele depistate de poliţiştii de frontieră au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here