Una dintre comunele cu cel mai mare buget din județul Timiș este Giroc, dar mai mic cu aproape cinci milioane de lei față de cel de anul trecut. Conform primarului comunei, Ionel Toma motivul pentru scăderea bugetului este revoluția fiscală care a afectat toate administrațiile locale. Administrația locală din Giroc au depus proiecte și au obținut finanțare din fonduri europene.

Foarte multe unități administrative, prin consiliile locale s-au preocupat să majoreze taxele și impozitele. Acest lucru nu a convenit de fiecare data cetățenilor. Noi ne-am gândit că aceste majorări ar putea fi compensate printr-o intensificare și printr-un personal competent care să recupereze aceste restanțe și care să constituie o formă la bugetul local. Am mers pe ideea accesării mai multor proiecte conferite de UE, dar și prin programele naționale anul trecut. Mai avem încă de accesat câteva proiecte, sumele sunt consistente, de aproximativ 13 milioane euro. Aceste proiecte sunt semnate, la unele au intrat banii de avans. Sigur, sunt multe etape de urmat. Dar multe din ele vor fi implementate de anul acesta”, spune primarul Ionel Toma.

Primăria Giroc a alocat bani pentru realizarea mai multor obiective necesare pentru dezvoltarea celor două localități componente, Giroc și Chișoda.

 “Un factor și o investiție importantă pentru bugetul local, cu bani exclusiv de la bugetul local este construirea unor săli de clase. Numărul elevilor crește de la an la an. Toate sunt strâns legate cu creșterea populației. Acest lucru ne și îngrijorează pentru că nu putem să ținem pasul cu dezvoltatorii. Este un cartier mare al municipiului Timișoara, dar acest lucru aduce și obligații. O să fie nevoie de mai multe școli, grădinițe, creșe, lăcașe de cult pentru că sunt destul de micuțe. E adevărat că este o biserică în construcție, cu peste 1000 mp, dar și locația 30 mii de oameni. Ar trebui să fie trei asemenea biserici. Eu militez pentru acest lucru și cred că majoritatea celor din Giroc își doresc acest lucru. Pe lângă aceste lăcașe de cult foarte important este construirea unei Case de Cultură, cu o capacitate consistentă, măcar 1500 locuri de scaune pe sală. Mă gândesc la Ruga Giroceană și Ruga Chișozeană. Aici se adună câteva mii de oameni”, mai spune primarul localității Giroc, Ionel Toma.

Articolul precedentCălin Dobra: Timișoara trebuie să aibă un stadion nou și modern!
Articolul următorOvidiu Sârbu, președinte ALDE Timișoara: ”Timișorenii au nevoie de piețe volante în fiecare cartier”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.