Minibuzele electrice achiziționate de Primăria Timișoara, încă neînmatriculate!

Minibuze electrice

Vești nu tocmai plăcute pentru timișoreni! Turiștii care vizitează capitala Banatului sau locuitorii mai au de așteptat până să facă turul orașului cu minibuzele speciale.

Municipalitatea a plătit 30.000 de euro pentru două minibuze turistice pe care nu le poate folosi. Și asta pentru că mașinuțele electrice nu au fost omologate de Registrul Auto Român. “Suntem într-o situație absurdă. Ele nu pot fi înmatriculate pentru a circula pe drumurile publice, în oraș. Vor fi folosite în centrul istoric, Parcul Copiilor, Parcul Botanic, la Grădina Zoologică, Muzeul Satului. Era o înmatriculare pe Primărie, dar nu reușim să le înmatriculăm în circulație ca mijloace ca orice mașină, pentru că legislația din România este aberantă”, explică edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Minibuzele turistice au ajuns la Timișoara la începutul lunii august 2014 și ar fi trebuit să intre pe traseu până acum. Ele sunt cu motor electric, au 14 locuri și au fost aduse din Ungaria. Preţul unui astfel de autovechicul este de aproximativ 15.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here