Ministerul Sănătății alocă 23 de milioane de lei pentru spitalele din Timiș

Spread the love

Ministerul Sănătății a alocat 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de investiții la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara. Repartizarea fondurilor a fost aprobată în comisia de lucru a ministerului.

In urma vizitei făcute la mijlocul lunii ianuarie, la Timișoara, ministrul Sorina Pintea a promis ca va da banii necesari finalizării lucrărilor la noul spital. Mai rămâne acum, însă, ca și Primăria Timișoara sa se țină de promisiunea făcută conducerii ministerului, iar banii ce sunt prevăzuți în bugetul local pe 2019 să și fie dați pentru lucrările ce se realizează în prezent la cea mai importanta unitate sanitară pentru îngrijirea copiilor din vestul României.

Iată că promisiunile făcute de Partidul Social Democrat se îndeplinesc. In urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății, am reușit să atragem banii necesari finalizării construcției Spitalului de Copii Louis Țurcanu. Obținerea fondurilor pentru investiția la noua clădire a fost una dintre prioritățile mandatului meu de parlamentar. De asemenea, am înțeles că și Consiliul Local va vota în zilele următoare alocarea de bani pentru continuarea lucrărilor la ceea ce va fi, spun eu, o unitate medicală de elită. Este important că, în sfârșit, s-a înțeles ca Spitalul Louis Țurcanu este o prioritate, nu doar locală, ci si regională, pentru ca pacienții care ajung să fie tratați aici vin din toată regiunea de vest și chiar de mai departe. Timișoara avea mare nevoie de un asemenea spital. După finalizarea lucrărilor de construcție la noul corp de clădire, sunt convinsa ca Ministerul Sănătății va aloca și banii necesari pentru dotarea unității sanitare cu aparatura si echipamente medicale de ultima generație”, spune deputatul PSD de Timis Bianca Gavrilita.

In plus, tot prin alocare directa, alte doua unități sanitare vor primi în acest an bani pentru dotare cu aparatură medicală. Este vorba de Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, căruia i s-au alocat aproape 10 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală modernă, și de unitatea sanitară din Făget, care va primi tot în acest an 2,3 milioane de lei pentru dotări cu echipamente medicale.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here