Ministrul Transporturilor promite ferm: Timișoara va avea centură auto ocolitoare!

Veste bună! Timișoara va avea centură auto ocolitoare! Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe s-a aflat astăzi la Timișoara, unde a avut o întrevedere cu primarul Nicolae Robu și președintele PNL Timiș, Alina Gorghiu.

Confirmarea a venit în urma discuției purtate de către președintele PNL, Alina Gorghiu și primarul Timișoarei, cu ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.”Îi mulțumim d-lui ministru Bușe pentru că a răspuns invitației de a participa la un dialog despre un proiect major pentru timișoreni, care s-a soldat cu stabilirea unui calendar ferm al lucrărilor și cu identificarea unei soluții clare de finanțare a centurii auto ocolitoare Sud. Proiectul se va realiza cu fonduri europene, în baza master-planului general de transport. CNAIR va realiza lucrarea în regie proprie, ceea ce înseamnă termene mai scurte și evitarea mai multor blocaje în implementare. Este, fără îndoială, una dintre cele mai bune vești posibile pentru timișeni dar și în perspectiva proiectului Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, a declarat președintele PNL.

ministrul transporturilor

Potrivit edilului Nicolae Robu, traseul centurii, lungimea și suma pusă la dispoziția proiectului vor rezulta după etapa revizuirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic.

În ceea ce privește calendarul lucrărilor, până la finele lunii noiembrie se va organiza licitația pentru actualizarea SF și PT, date fiind modificările de legislație și a normelor de proiectare în domeniu. “La 01.08.2017, va fi disponibil SF-ul actualizat. În perioada 01.08.2017 – 31.10.2017, se va pregăti HG de aprobare a obiectivului de investiții, conform SF, cu indicatorii săi tehnico-economici. În perioada 01.11.2017 – 15.02.2018 se vor realiza exproprierile, se va obține autorizația de construcție, după care CNAIR va demara execuția efectivă a lucrărilor, în regie proprie. Execuția propriu-zisă a lucrării se va face în perioada 15.02.2018 – 31.12.2019”, informează primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here