Minor cercetat pentru furtul mai multor produse vestimentare dintr-un magazin

A vrut să plece acasă cu un braț plin cu haine luate gratis dintr-un magazin. Un tânăr de 17 ani din Arad este cercetat de poliţiştii Secţiei 5 Timişoara, după ce a fost depistat de agenţii de pază ai unei societăţi comerciale în timp ce sustrăgea bunuri.

Potrivit oamenilor legii, ieri, bănuitul a fost depistat de agenţii de pază ai unei societăţi comerciale, după ce a trecut de casa de marcat având asupra sa mai multe articole vestimentare neachitate.

Prejudiciul în valoare de 320 de lei a fost recuperat în totalitate de poliţişti, bunurile fiind predate reprezentanţilor societăţii comerciale.

Hoțul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a tânărului.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul, etc..

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului.

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here