Mitropolia Banatului sprijină bolnavii de scleroză multiplă! La Timișoara a fost înființat un centru de medical specializat

Mitropolia Banatului inaugurează la Timișoara un centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă.

Centrul social este situat în Timişoara, strada Iuliu Maniu nr. 40 şi se adresează persoanelor care suferă de scleroza multiplă. În județul Timiş sunt peste 400 de persoane care au această boală.

Comunitatea acestor pacienţi a venit în 2018 la sediul Mitropoliei Banatului pentru a solicita sprijin, deoarece încă nu au un loc în care drepturile lor sa fie cunoscute şi serviciile complementare actului medical sa fie posibile. Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a răspuns acestei solicitări de sprijin prin punerea la dispoziţie a unui spaţiu care sa fie dedicat unei astfel de îngrijiri şi a încredinţat Fundaţiei Filantropia Timişoara să se ocupe de lucrările ample de amenajare şi dotare”, transmit reprezentanții Mitropoliei Banatului.

Scleroza multiplă este o boală caracterizată prin inflamaţia şi distrucţia selectivă a mielinei sistemului nervos central, cu apariţia unor zone de cicatrizare. Boala este cea mai frecventă cauză de invaliditate de cauză neurologică a adulţilor tineri, după cauzele de invaliditate determinate de traumatisme.

Din păcate nu există un tratament curativ al bolii, dar mijloacele terapeutice actuale ameliorează vizibil simptomatologia.

Fundaţia Filantropia Timişoara va pune la dispoziţie o echipă formată din psiholog, asistent social, kinetoterapeut, medic psihiatru, etc, pentru ca serviciile să fie atât de educaţie pentru viaţă sănătoasă, cât şi cum să traieşti în condiţiile date cu această boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here