Fundaţia „Pentru Voi” din Timişoara sărbătoreşte anul acesta 20 de ani de existenţă.  Momentul aniversar va avea loc joim10 noiembrie, de la ora 18.00, la „Filarmonica Banatul”.

În cadrul evenimentului se va face o retrospectivă a celor 20 de ani şi se va mulţumi celor care au sprijinit dezvoltarea Fundaţiei. Spectacolul va fi încheiat cu un Concert „Duo Colompar Cafe Concert”. „Ne bucurăm să aniversăm cei 20 de ani de activitate în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din Timişoara, alături de beneficiarii noştri, de familiile lor, de Boardul şi personalul Fundaţiei, precum şi de toţi prietenii noştri, care ne-au susţinut: autorităţi locale, finanţatori din ţară şi din străinătate, reprezentanţi ai  comunităţii de afaceri locale, presa”, a declarat Laila Onu, director general al Fundației „Pentru Voi”.

Înfiinţată în anul 1996, Fundaţia „Pentru Voi” s-a dezvoltat ca o organizaţie durabilă, bazată pe suportul comunităţii, pe parteneriatul de lungă durată cu Consiliul Local Timişoara, pe cooperare guvernamentală şi internaţională, precum şi pe propriile activităţi aducătoare de venit. În prezent, oferă servicii pentru 200 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi familiile acestora.

Încă de la înfiinţare, Fundaţia „Pentru Voi” a fost un vârf de lance în domeniul dizabilităţii intelectuale din România, dezvoltând servicii unice în ţară, care au devenit ulterior model de bună practică la nivel national. Astfel, Pentru Voi a creat primul centru de zi pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale din România, primul serviciu de angajare asistată, prima locuinţă protejată, primul centru respiro pentru acest grup de persoane şi prima unitate protejată în care lucrează 40 persoane cu dizabilitate intelectuală severă.

 PREMII:

„Model de excelenţă în furnizarea de servicii sociale comunitare pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale” pentu Centrul de zi „Împreună”, din partea Open Society Mental Health Initiative Budapesta, 2003.

„Premiul special pentru proiect local” pentru proiectul „Un prieten pentru TINE”, în cadrul PR Awards 2006

„Marele Premiu al Galei Societăţii Civile”, cu proiectul „Diferiţi, dar împreună”, pentru integrarea pe piaţa muncii a 73 persoane cu dizabilităţi intelectuale precum şi încheierea a 32 de parteneriate ale unităţii protejate cu diferite companii, 2008.

„Premiul Handinnov în România”, pentru proiectul „Diferiţi, dar împreună”, oferit într-un eveniment organizat sub patronajul Preşedenţiei Franceze a Uniunii Europene, 2008.

„Picatura chinezească” pentru impact şi consecvenţă” în proiectul „Diferiţi, dar împreună”, în cadrul Galei Premiilor Participării Publice 2009

„Cea mai bună campanie de voluntariat public” cu proiectul „Un prieten pentru TINE” în cadrul premiilor Galei Oameni pentru Oameni. Nu numai vieţile beneficiarilor noştri au devenit mai luminoase, dar şi cele ale voluntarilor, aceştia câştigând la rândul lor un prieten, 2009.

“Cele mai bune materiale informative pe teme de incluziune socială”, in cadrul Conferinţei regionale pentru promovarea dialogului în domeniul incluziunii sociale 2010.

„Cel mai bun program derulat de ONG-uri la Categoria Integrare Sociala si Profesionala”, oferit de United Way profesional pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale.

„Premiul Municipiului Timisoara pentru Excelenta in Implicare Sociala pe Anul 2011”, oferit Fundatiei “Pentru Voi” prin hotărârea primarului Gheorghe Ciuhandu.

„Premiul III al Galei Societăţii Civile”, Secţiunea Incluziune socială, cu proiectul „Economia socială – o şansă pentru persoanele  cu dizabilităţi intelectuale”, 2013.

 Premiu II la categoria “Antreprenorul social al anului”, în cadrul prestigioasei competiții “Antreprenorul anului” în România, organizată de compania Ernst & Young în 2014.

 DECORAŢII:

În anul 2000, Laila ONU, director al Fundaţiei şi al Centrului de servicii sociale „Pentru Voi” a fost decorată cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în Grad de Ofiţer de către preşedintele României, Emil Constantinescu.

În anul 2003, Laurens Elmendorp (Olanda), preşedintele Fundaţiei „Pentru Voi” şi Victor Wahlström (Suedia), au fost decoraţi cu Ordinului Național Pentru Merit în grad de Ofițer de către preşedintele României, Ion Iliescu, la Palatul Cotroceni.

 

Articolul precedentFără apă caldă și căldură în zona Rusu Șirianu
Articolul următorAntreprenori, manageri și inovatori și-au dat întâlnire în Timișoara, la Innomatch 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.