Ziua cooperarii transfrontaliere

Manifestare importantă în acest weekend în țara vecină, Serbia! Pentru al patrulea an consecutiv, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Biroul de Integrare Europeană din cadrul Guvernului Republicii Serbia au pregătit un eveniment festiv care să sărbătorească excelenta colaborare existentă între România şi Republica Serbia în domeniul colaborării transfrontaliere.

Ziua cooperării transfrontaliere are loc pe 21 septembrie, în toată Europa, prin evenimente care promovează proiecte finanțate de Uniunea Europeană cu ajutorul programelor de cooperare transfrontalieră. “Împreună suntem puternici”, este mesajul din acest an a evenimentului, care a avut loc în Sala Sporturilor din Veliko Gradiste, Serbia. Potrivit organizatorilor, scopul mesajului este sublinierea importanței eforturilor comune depuse de regiunile de frontieră pentru dezvoltarea armonioasă a acestor zone.”Sărbătorim Ziua Cooperării Europene pe graniţa România-Serbia, o iniţiativă a Comisiei Europene care se desfăşoară la toate graniţele de pe continent. Este un prilej prin care se celebrează cooperarea între români şi sârbi, în cadrul proiectelor derulate de ei pe programul de cooperare transfrontalieră România – Republica Serbia. De această dată dată, am sărbătorit la Veliko Gradiste printr-un spectacol inedit cu ansamblul folcloric din localitate şi o trupă de stand-up comedy renumită în Serbia, Državni posao, cu traducere simultană în limba română”, susține Anca Lolescu, director executiv BRCT Timişoara.

ziua cooperarii transfrontaliere

În cadrul Zilei Cooperării Europene 2015 au fost prezentate participanților un spectacol de dansuri populare tradiționale sârbești și zece filme promoționale ale unor proiecte finanțate prin Program. Până în prezent, peste 12.000 de persoane au participat la aceste evenimente și s-au bucurat împreună de succesele cooperării transfrontaliere româno-sârbe. Mai multe detalii legate de evenimentele desfășurate la nivel european, în site-ul www.ecday.eu.

cooperarii transfrontaliere

Pentru mai multe informatii despre Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România — Republica Serbia și oportunitățile de finanțare în perioada 2014-2020 prin noul Program INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, accesați site-ul www.romania-serbia.net.

DSC_9816

cooperarii transfrontaliere

cooperarii transfrontaliere

cooperarii transfrontaliere

Articolul precedentCriză pe segmentul chiriilor. În ultimul an oferta a scăzut cu 20%
Articolul următorIntr-un moment in care toti ochii sunt atinti catre Simona Halep, Irina Begu a castigat un turneu important

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.