Monografia Medicinei Interne lansată de Conf. Dr. Nicolae Barbu, la UMF

Lansare de carte la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara. Decanul de vârstă al universitarilor a scris Monografia Medicinei interne timişorene.

Este vorba despre Conf. Dr. Nicolae Barbu, în vârstă de 92 de ani, care și-a lansat miercuri cartea “Medicina Internă: debut, dezvoltare şi diversificare”. Aceasta este structurată în trei capitole, are 137 de pagini, editura Eurostampa.

Potrivit autorului, cartea este dedicată foștilor săi dascăli şi studenţi. Pentru ei, dar mai ales pentru cel care i-a fost profesor, docentul Constantin Zosin, a scris o monografie: “Medicina Internă: debut, dezvoltare şi diversificare”. Evenimentul a avut loc în Sala Senatului de la UMF. Este o istorie a Medicinei interne timişorene din ultimii aproape 90 de ani.“Am lucrat doi ani la această monografie. Nu a fost o muncă fantastică, aşa cum sunt pretenţiile unei lucrări cu caracter ştiinţific. Am scris-o din plăcere şi din dragostea pe care am avut-o pentru colegii medici. Dedic această monografie, în întregime, fostului meu profesor, dr. docent Constantin Zosin, întemeietorul unei adevărate şcoli de nefrologie”, a spus Nicolae Barbu.

Conf. Dr. Nicolae Barbu

În plus, Conf. Dr. Nicolae Barbu a mai precizat că înainte de înființarea Facultății de Medicină din Timișoara, în perioada interbelică, asistența medicală din oraș era asigurată atât de unități sanitare de stat, cât și private, cele de stat fiind reprezentate de patru spitale (Spitalul de stat I, de pe strada Mărășești, Spitalul de stat Chirurgie II, de pe bd. Eroilor, Spitalul Epidemic și Spitalul de Copii). Totodată, existau Institutul de Obstretică, pe Splaiul Begheiului, un Centru de ocrotire a copiilor, o Stație de salvare, dar și un Spital Militar.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here