nicolae robu

Întrunire de urgență a consilierilor locali din Timișoara. Edilul șef i-a convocat pe aceștia pentru a stabili situația actuală a societății de termoficare. COLTERM are datorii de peste 100 milioane de lei, iar municipalitatea încearcă să facă tot posibilul ca timișorenii să nu aibă de suferit pe timpul iernii.

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi vizează ștergerea unor datorii de 27 de milioane de lei pe care societatea le are către stat. Un alt proiect vizează accesarea de Primăriei Timișoara a unui împrumut de 100 de milioane de lei de la Ministerul Finanțelor pentru rezolvarea problemelor. Cu toate acestea, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, nu poate garanta furnizarea căldurii. “Aceste datorii nu sunt cauzate de managementul Colterm, ci de faptul că acele subvenții nu s-au acordat la timp. Nimeni nu poate da garanții. Indiferent de situația politică, astfel de lucruri trebuie tratate cu maximă responsabilitate și Guvernul are obligația să găsească soluții pentru ca cetățenii să nu aibă de suferit”, a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În plus, edilul a mai spus că în cazul în care proiectele aprobate vineri nu sunt agreate și de Guvern, se vor căuta alte soluții.

Vă reamintim că la începutul lunii octombrie, zeci de mii de familii au rămas fără apă caldă si caldură, pentru o datorie de șapte milioane de lei pe care societatea de termoficare o are către E.ON Gaz. Această sumă era scadentă, însa datoriile la zi către furnizorul de gaz sunt în total de peste 12 milioane de lei, susține primarul Timișoarei.

În prezent, aproximativ 75.000 de familii sunt abonate la COLTERM.

Articolul precedentMunicipalitatea a dezvăluit numele celor șapte monumente amplasate pe străzile pietonale
Articolul următorMicroscop de 3 milioane de euro, la Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.