Impozitele și taxele vor scădea la Timisoara de anul viitor. Autoritățile au pregătit un proiect care prevede scăderi ale impozitelor pe clădiri, dar și ale taxelor pentru eliberarea certificatelor de urbanism, a avizelor, a autorizațiilor de construire, etc.

Astfel, impozitul pe clădirile rezidențiale deținute de persoane fizice ar urma să scadă de la 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii, la 0,08%. Mai puțin vor plăti și cei care au în posesie clădiri nerezidențiale, de la 0,6%, la 0,02%. Pentru clădirile rezidențiale deținute de persoane juridice impozitul va scădea de la 0,1%, la 0,08%.

Timișorenii ar urma să plătească mai puțin și pentru obținerea certificatelor de urbanism, a autorizațiilor pentru racordurile de branșament la utilități, pentru autorizație de construcție sau pentru taxele de nomenclatură stradală. “Aceste taxe și impozite sunt în interesul cetățenilor, că-i vizeaza direct. Restul este răspunderea administrașiei și prezintă importanță în planul secundar. Aici vorbim doar de estimări. Nimeni nu poate să-ți dea cu exactitate impactul pentru că atunci când reduci impozitele este un lucru cunoscut. De regulă nu scad sensibil încasările, pentru că se multiplică activitățile”, explică primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În plus, de anul viitor unele taxe și impozite vor dispărea. Este cazul impozitului pe spectacol, care până acum se impozita cu 3% pentru unele activități artistice și cu 5% pentru altele. O altă veste bună, taxa de intrare la Grădina Zoologică va dispărea pentru persoanele cu dizabilități și copiii cu vârstă de sub 14 ani. Șoferii care au mașini hibrid sau cu motor electric nu vor mai plăti impozit.

Potrivit edilului Nicolae Robu, cei care vor scoate mai mulți bani din buzunar sunt persoanele care construiesc fără autorizație sau își lasă clădirile în paragină.

 

Articolul precedentO șicanare în trafic s-a lăsat cu bătăi. Două șoferite implicate
Articolul următorPiața Timișul din Lugoj verificată de jandarmi. Ţigări netimbrate confiscate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.