Muzeul Național al Banatului invită timișorenii la RONDUL DE NOAPTE!

Muzeul Național al Banatului invită timișorenii iubitori de istorie și cultură să participe sâmbătă, 20 mai 2017, la evenimentul intitulat Rondul de Noapte, organizat în cadrul manifestării Noaptea Muzeelor, oferind gratuit un program artistic și expozițional de excepție.

”Programul va începe la ora 20:00 și se va încheia la ora 02:00. În acest răstimp, expozițiile temporare ale muzeului deschise în cadrul Bastionului Theresia se vor putea vizita gratuit. Publicul va putea descoperi secretele Tezaurului Muzeului Național al Banatului – Colecția de Antichități Egiptene sau desluşi circumstanțele Voluntarilor Marii Uniri – Ardenelni, Bănățeni, Crişeni, Maramureşeni şi Bucovineni în Armata Română în anii Primului Război Mondial. Obiectele de patrimoniu achMuzeuiziționate de către muzeu în anul 2016 se vor constitui în expoziția Patrimonium 2016”, transmit reprezentanții Muzeului Național al Banatului.

Seara va fi punctată de momente artistice, precum concertul de muzică istorică live Curtea Miracolelor susținut de formația Peregrinii, un duel scenic şi măiestrie cu arcul prezentat de TM Archery şi de o prezentare interactivă de arme.

Copii cu vârstele între 6 și 14 ani se vor putea bucura de expoziția de stiință interactivă Laborator, iar pasionații de natură de expunerea de specimente naturalizate din colecția muzeului.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3000 de muzee din toată Europa, în data de 20 mai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here