Ne-au furat si pe teren, dar si la hotel! Tricolorii vin cu doar un punct din Kazahstan

Remiza trista. Naționalele de fotbal ale Kazahstanului și României au terminat la egalitate, 0-0, marți seara, la Astana, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2018. Pe un teren foarte dificil (gazon sintetic), tricolorii nu au reușit să se adapteze prea bine și jocul lor a fost mult sub nivelul arătat sâmbătă, la Erevan (5-0 cu Armenia).

România a făcut un joc mai bun în prima repriză, însă a pierdut două piese importante, Grigore și Chipciu, ambii după intrări dure ale kazahilor, nesancționate de arbitru. Tricolorii si-au creat multe ocazii de gol in prima parte, dar nu au gasit drumul spre plasa. Elevii lui Daum puteau primi doua lovituri de pedeapsa, dupa faulturi clare in careu, dar arbitrul portughez nu a „vazut” nimic.

Partea secundă a fost mult mai slabă pentru tricolori, care au cedat fizic pe un teren aproape impracticabil. Totuși, jucătorii noștri și-au creat două situații notabile, un șut al lui Popa din marginea careului, reținut de Pokatilov (61), dar mai ales ocazia din minutul 88, când Stancu a pătruns din unghi, mingea sa a fost deviată spre propriile buturi de Pokatilov, dar Enache a alunecat la trei metri de poartă și nu a reușit să trimită balonul în plasă, goalkeeper-ul respingând în cele din urmă.

Mai spunem doar ca din 6 camere unde au fost cazati tricolorii, s-a furat cu nerusinare, de la bani la telefoane si alte bunuri personale.

România a pierdut alte două puncte importante în această campanie, după 1-1 acasă cu Muntenegru în meciul de debut.

România este neînvinsă de 15 partide în preliminarii (excluzând barajele), 8 victorii și 7 egaluri.

Kazahstan, care a remizat acasă și cu Polonia, 2-2, nu a mai învins pe teren propriu de opt partide, ultimul succes datând din septembrie 2014.

Kazahstan: Pokatilov – Besebekov, Akhmetov, Maliy, Logvinenko, Shomko – Muzhikov, Smakov, Kuat (Tagybergen 86′) – Bayzhanov (Nurgaliyev 66′), Khizhnichenko (Murtazayev 82′). Selecţioner: Talgat Baysufinov.

România: Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Grigore (Moţi 26′), Toşca – Hoban – Chipciu (Enache 46′), R. Marin, N. Stanciu, A. Popa (Fl. Andone 84′) – B. Stancu. Selecţioner: Christoph Daum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here