Nereguli grave descoperite de Supran la STPT

Acuzații grave au fost făcute vineri, 10 august, în cadrul unei conferințe de presă, de Sorin Supuran, fostul director al STPT, demis după șapte săptămâni de mandat.

Supuran a precizat că a depus un raport de aproape 200 de pagini la Curtea de Conturi, în care reclamă mai multe nereguli pe care le-a descoperit la STPT. Printre acestea se numără faptul că piese de schimb cu 2.000 de lei, preț de producător, au fost de fapt cumpărate cu 8.000 de lei.

Am găsit kit-uri de ambreiaj, preț de producător – 2.000 de lei, cei de la STPT le-au achiziționat cu 8.000 de lei. Dacă vorbim de autocare sau autobuze Mercedes, mi se pare foarte hilar să achiziționăm de la firma Coprot din Oradea, o firmă de apartament, în condițiile în care firma Mercedes ar putea să vândă mult sub prețul pe care-l livrau cei de la Coprot. În trecut, această firmă a vândut și carburant către Colterm. De asemenea, aș vrea să mă refer la firma Mancipa, o altă firmă timișoreană de apartament, trei salariați, cu capital social de 250 de lei. Din 2016 livrează echipamente către STPT. Această firmă, din verificările personale făcute, achiziționa piese la a doua, a treia mână și ulterior le revindea STPT”, a spus Sorin Supuran.

Fostul director al STPT a mai descoperit și că instituția a cumpărat și aproape 50 de telefoane mobile și tablete de ultimă generație, iar cei responsabili nu au putut explica unde sunt, dar și că multe dintre mașinile de serviciu erau folosite de angajați chiar și în weekend, în timpul lor liber, și pe carburantul STPT.

Supuran s-a plâns și de faptul că a găsit 16 din cele 22 de tramvaie Armonia erau stricate în momentul în care a a ajuns la șefia STPT, iar când a plecat, au fost date în folosință 17 dintre acestea. Potrivit fostului director STPT, și vaporașele ar fi cu probleme, în sensul că una din piesele de la motor ar fi de Dacia Logan. De asemenea, Sorin Supuran l-a acuzat pe Chiș Culiță că folosește o mașină a STPT fără forme legale și că ar fi mers în delegații externe în Belgia sau Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.