Neutilizarea centurii de siguranță le-a adus amenzi drastice șoferilor timișeni

Peste douăsute de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate weekendul trecut de oamenii legii. Poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Cele mai multe amenzi au fost pentru depăşirea vitezei, dar și pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Astfel, poliţiştii au întocmit nouă dosare penale şi au aplicat 219 sancţiuni contravenţionale, dintre care 95 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 26 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Pe durata acţiunilor, poliţiştii au efectuat testări cu aparatul Drager DrugTest 5000, un sistem care analizează rapid şi cu acurateţe o probă de salivă prelevată de la un subiect pentru identificarea consumului de droguri.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here