BCT

Schimbare de garnitura. BC Timisoara, castigatoarea Cupei Romaniei din acest sezon s-a despartit de toti jucatorii straini din lot, chiar si de capitanul Zlatko Jovanovic, cel mai bun baschetbalist al echipei in ultimii patru ani. Decizia a fost luata de antrenorul Dragan Petricevic care si-a asumat despartirea de toti strainii din lot.

„Decizia privitoare la alcătuirea lotului și a staff-ului tehnic îmi parține în totalitate, cum este normal la un club serios, implicit și la noi. Am considerat că în vederea competițiilor din sezonul viitor – FIBA EuroChallenge, campionat, Cupa și Supercupa României – trebuie să fac o reconstrucție a lotului și am decis să nu propun prelungirea contractului niciunui jucător străin. Motivele sunt multiple și diferă de la caz la caz. Niciunul dintre acești jucători nu se potrivesc concepției pentru sezonul viitor. Toți acești jucători străini merită toate mulțumirile clubului și ale publicului timișorean, dar este foarte important ca toată lumea să înțeleagă că trecem într-o etapă nouă. Mai mult, căpitanul Zlatko Jovanovic, care a petrecut patru ani la Timișoara, merită felicitări pentru tot ceea ce a făcut, dar am considerat că trebuie început un proiect nou și trebuie aduși pe toate posturile jucători cu o nouă energie. Sunt convins că toți acești jucători au fost iubiți și respectați la Timișoara – unii mai mult, alții mai puțin – dar toți au meritat iubirea publicului. Decizia este luată pentru buna continuitate a rezultatelor la BC Timișoara și, dacă avem suficientă înțelegere, răbdare și încredere, performanțele vor veni și în sezonul viitor”, a spus pentru site-ul clubului, Dragan Petricevic, antrenorul BC Timișoara.

Deocamdata, din lotul „vechi” au ramas doar jucatorii romani, plus Bogdan Popescu caruia i s-a prelungit contractul. Florin Popa este noul nume nou al echipei alb-violete, jucatorul revenind la formatia cu care a inceput baschetul de performanta, dupa ce a fost apoi om de baza la Timba si jucator la Gaz Metan Medias.

Articolul precedentLa nouă ani de existență, ”Medierea prinde rădăcini” la Timișoara
Articolul următorAcoperiș de umbrele colorate pe strada Alba Iulia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.