Nicolae Istrat, vicepreședinte ALDE Timișoara: “Poliția locală n-ar trebui să păzească panseluțele lui Robu, ci să vegheze la siguranța cetățeanului”

Dacă ar fi să ne luăm după mesajul de pe site-ul Poliției Locale Timișoara, am înțelege că misiunea aceste instituții este de “a asigura, în primul rând, un serviciu public profesionist, care își îndeplinește sarcinile în mod transparent, calitativ și cu responsabilitate, sensibil la nevoile comunității”. Mare parte din timișoreni nu sunt însă, de acord. Iată ce spun statisticile:

Infracționalitatea în Timișoara a crescut cu 5, 56% în decursul anului trecut și asta pentru că organele abilitate primesc cu totul alte sarcini decât cele care ar trebui să vizeze siguranța cetățeanului. Poliția locală a fost creată pentru siguranța cetățeanului și nu în alte scopuri. Repet, Poliția locală n-ar trebui să păzească panseluțele lui Robu, ci să vegheze asupra locuitorilor din oraș și a celor care îl vizitează.

Un alt punct important este cel al străzilor care ar trebui să fie iluminate public pentru a nu le oferi prilej tâlharilor să se manifeste. Din păcate, seri la rând străzi importante din centrul orașului sunt în beznă totală. Timișoara, ca oraș care se pregătește să devină Capitală Culturală Europeană 2021 trebuie să le ofere turiștilor siguranță și încredere, așa cum spune și sloganul Poliției Române. Poliția Locală Timișoara trebuie să se canalizeze pe aceste aspecte, iar administrația să pună mai mult accent pe siguranța timișorenilor. Dacă domnul primar nu acceptă sugestii, sperăm să ia în calcul cel puțin recomandările noastre, a cetățenilor care ne dorim un oraș sigur, în care să avem drumuri semnalizate, străzi iluminate public și curățenie. Să nu uităm că Timișoara a fost primul oraș din România cu străzile iluminate electric. Ne dorim să evoluăm!”, a spus Nicolae Istrat-vicepreședinte ALDE Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here