Sirgean Tanasin , președinte ALDE Cenei: „Oamenii din Cenei nu pot ține un geam deschis din cauza poluări și a mirosului”

Interesat de problemele cu care se confruntă timișeni, secretarul coordonator ALDE Timiș, Gabriel Toie l-a invitat în conferința de presă pe consilierul local ALDE Cenei, Sirgean Tanasin.

” Este o practică a noastră, așa cum am mai spus-o, aceea de a <culege> problemele din teren. E important ca oamenii să transimtă care sunt preocupările lor, iar  noi să intervenim acolo unde este nevoie și să găsim o rezolvare. La Cenei avem un tânăr extrem de activ și de preocupat de comunitatea în care trăiește, pe consilierul ALDE, Sirgean Tanasin. După cum bine știți, la Cenei, sunt probleme majore pe care el alături de alți oameni implicați se zbate să le rezolve.”, a declarat Gabriel Toie, secretar coordonator ALDE Timiș.

”Oamenii din Cenei nu pot ține un geam deschis din cauza poluării și a mirosului. Sunt două surse majore de plouare, cea a unei ferme de suine din apropiere și a dejecțiilor care sunt aduse din Timișoara de Aquatim și aruncate în gropile de la marginea satului. Vin zilnic douăzeci de camioane. Este groaznic ce se întâmplă. Lumea din comună este revoltată, iar primarul nu ia nicio măsură în acest sens. Aceste dejecții sunt nocive. Ne zbatem să luăm măsuri, dar parcă ne luptăm cu morile de vânt. Nu putem ajunge groapa de gunoi a Timișoarei. Trebuie să spun că avem excedent bugetar în fiecare an, iar faptul că domnul primar nu caută să rezolve această situație, ne lasă multora un gust amar. Sunt o mulțime de proiecte care nu se realizază deși bani sunt. Nu avem o mașină de pompieri, deși am avut incendii și nu am avut cu ce să intervenim. Suntem o mână de oameni care ne dorim să inițiem câteva proiecte spre binele comunități, însă am cerut prin Legea 544 documente, care încă nu mi s-au pus la dispoziție, parcă domnul primar ar vrea să le ascundă.

Ne focusăm acum pe o perdea forestieră pentru diminuarea noxelor, mai vreau să inițiez un proiect pentru elevii bursieri ca să primească bănuți pentru efortul lor depus la învățătură. Nu vreau să facem din Cenei oraș, vreau să modernizăm comuna Cenei în pași alerți, să punem la cale câteva proiecte majore, care să aibă rezultate.”, a spus consilierul ALDE și președinte ALDE Cenei, Sirgean Tanasin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here