Nicolae Robu: „Îmbunătățirile se vor resimți pe măsură ce trece timpul. Abia de acum a început sincronizarea”

Semafoarele noi montate în zeci de intersecții din Timișoara, radarele de viteză și de informare, sistemele de detecție a trecerii pe roșu. Toate acestea au pus semne de întrebare în ultima vreme în rândul cetățenilor. Semafoarele fac parte dintr-un amplu proiect de management al traficului realizat din bani europeni, „Managementul traficului și supraveghere video”. Mai exact, acesta prevede semaforizarea a 44 de noi intersecții și modernizarea semaforizărilor în alte 90 de intersecții, montarea a 13 radare de informare, a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și mai multe panouri pe care vor fi afișate diverse informări.

Municipalitatea dă asigurări că luni vor fi puse în folosință oficial semafoarele din Timișoara, până acum au fost doar sincronizate. Potrivit primarului Nicolae Robu, sistemul de management al traficului mai are nevoie de mici reglaje, însă efectele benefice ale proiectului se resimt. “Orice om va putea aprecia îmbunătățirile substanțiale aduse în trafic de acest sistem. Am primit mesaje că în ultimele zile s-a circulat din ce în ce mai bine. Este un proiect care plasează Timișoara sus de tot alături de orașe celebre ale Europei care au astfel de sisteme. Îmbunătățirile se vor resimți pe măsură ce trece timpul. Abia de acum a început sincronizarea”, spune edilul Nicolae Robu.

În plus, primarul susține că beneficiile sistemului de management al traficului sunt demonstrate și de aplicația dezvoltată de un IT-ist timișorean care arată situația traficului din oraș în timp real.

Proiectul este implementat de asocierea firmelor Swarco Trafic România, Avitech.Co și Swarco Mizar SPA, iar investiția este de 19,9 milioane de lei, fără TVA. Acesta a fost blocat doi ani și jumătate din cauza contestațiilor depuse de Swarco.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here