Succesul şi performanţa în afaceri au fost premiate în cadrul galei Topul Firmelor din Timiș 2015. Societăţile comerciale din Timiş, care anul trecut au performat, au fost premiate vineri seară în cadrul Galei Topul Firmelor. Manifestarea a avut loc la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.
Clasamentul a reunit 8.554 de firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate din cele 28.567 de firme care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, au fost evidenţiate 1.743 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, în 6 domenii de activitate, 251 grupe şi 5 clase de mărime. Firmele (241) ale căror perseverenţă le-a oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top, în ultimii patru ani, sunt recompensate cu Distincţia de Excelenţă. În egală măsură, 119 firme care s-au clasat pe primele trei locuri, în ultimii șase ani consecutiv, au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă. “Anul acesta nu numai că s-au clasat mai mulți pe primele trei locuri, dar sunt în sală mai mulți, cu 150 de firme. Pe lângă premiile pentru cei care ocupă locurile I – III, mai avem și trei premii speciale, ca noutate: Trofeul de Excelență pentru Competitivitate Investițională, oferit Clubului European de Afaceri, Trofeul de Excelență pentru cel mai inovativ start-up, câștigat de un tânăr care imprimă țesut uman cu o bio-imprimantă 3D, și un premiu pentru Uniunea Sârbilor din România, pentru multiculturalitate”, a transmis Florica Chiriță, directorul general al CCIA Timiș.
Aflat la cea de-a opta ediţie, Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul şi rolul pe care cele 4 universităţi de stat timişene le deţin în elita învăţământului academic românesc. Pentru a treia oară, CCIAT a acordat Trofeul de Excelenţă pentru Responsabilitate Socială.
Pentru activități și realizări deosebite, CCIA Timiș a acordat și câteva premii speciale: Trofeul de Excelență pentru cel mai inovativ start-up; Trofeul de Excelență pentru Competitivitate Investițională; Trofeul de Excelență pentru Cultură. De asemenea, au fost acordate diplome aniversare unor firme care sărbătoresc momente speciale în activitate.
Președintele CCIA Timiș, Georgică Cornu, a remarcat că „trebuie să ținem cont că se apropie campania electorală și e o prezență mai mare, sunt oameni care trebuie să fie văzuți. Pe noi ne bucură faptul ăsta, pentru că văd care e mediul de afaceri din județul Timiș, e bine să aibă o idee formată în campania electorală. Județul Timiș are o poziție foarte bună în ceea ce privește mediul de afaceri. Timișoara a fost declarată de Forbes al doilea an consecutiv ca orașul unde se fac cele mai bune afaceri, a fost declarată Capitală europeană în 2020”.
Printre cei care au participat la Topul Firmelor s-au aflat și Alina Gorghiu, președintele PNL, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, Mircea Băcală, prefectul județului Timiș, și Roxana Iliescu, vicepreședintele CJ Timiș.