Nicolae Robu, întrevedere cu directorul CNAIR. Discuții pe tema Centurii de Sud a Timișoarei

centura-timisoara

Edilul Timișoarei pleacă mâine la București pentru a face presiuni la conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Nicolae Robu se va întâlni cu directorul CNAIR. Subiectul discuției vizează realizarea Centurii de Sud a Timișoarei. Este pentru prima dată când Nicolae Robu este invitat de către directorul general a CNAIR pentru a purta discuții pe această temă.

Proiectul Centurii de Sud a Timişoarei a fost introdus în Masterplanul de Transport, însă cu câteva observaţii. Primarul Nicolae Robu spune că dorește să afle stadiul proiectului de realizare a Centurii Sud a Timișoarei.”Merg la invitația directorului general a CNAIR, în urma unei scrisori pe care eu i-am trimis-o. Am primit un răspuns în care dânsul spune că urmare a corespondenței mă invită la o întâlnire comună având în vedere stadiul de pregătire și calendarul de realizarea a Centurii Sud. Vom aveam discuții aplicate, concrete pe documentațiile ce există. Pe de altă parte, pe prevederile din masterplan unde am sesizat inadvertențe. Sunt convins că vom începe lucrul în 2017 la Centura Timișoarei. Nu putem risca să ne lăsăm la limită, să ne prindă 2021 fără centură ocolitoare între drumul Lugojului și Stamorei-Moravița”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Centura de Sud a Timişoarei se află pe locul cinci în ordinea priorităţilor în Masterplanul de transport. Pe lista proiectelor prioritare se regăsesc Vaslui, Giurgiu, Sfântu Gheorghe şi Bârlad. O altă nemulțumire a autorităților locale este ultima variantă a masterplanului de transport care cuprinde şi priorităţile Guvernului în dezvoltarea infrastructurii. Astfel că Centura de Sud a Timişoarei figurează ca prioritate în 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here