Nicolae Robu: „Pasajele Jiul şi Popa Şapcă nu vor mai fi inundate”

Pasajele Jiul şi Popa Şapcă nu vor mai fi inundate de ploile torențiale, dă asigurări edilul Timișoarei, Nicolae Robu. Acelaşi sistem de evacuare a apei de la pasajul Michelangelo va fi implementat şi la celelalte două pasaje.

 Astfel, apa pluvială nu va mai fi preluată de canalizare, ci va fi evacuată printr-un sistem separat. „Fundaţia turnată este definitivă, la un nivel mai jos decât era până acum, aşa se impunea. Vom adopta o soluţie pentru evacuarea apei care va da satisfacţie deplină. Cea de la Michelangelo va fi replicată la Jiul. Prin urmare, nu va mai fi preluată apa din pasaj de sistemul de canalizare al oraşului, fiind mai sus ca nivel decât cota cea mai joasă a pasajului. Apa va fi evacuată direct în Bega, printr-un sistem separat de evacuare a apei”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Edilul a mai spus că la Popa Şapcă se lucrează în apropierea Galeriei 1, se pregăteşte lărgirea la patru benzi a B-dului Antenei şi vor începe lucrările şi pe strada Popa Şapcă. În ceea ce privesc lucrările la Pasajul Popa Șapca, deocamdată acestea sunt în stand-by, întrucât autoritățile nu au primit avizul de la CFR și Ministerul Transporturilor. „La un moment dat se va începe lucrul şi la pasajul propriu-zis. Nu există aviz de începere a lucrărilor prin pasaj de la CFR şi Ministerul Transporturilor, dar noi nu stăm pe loc în aşteptarea acelui aviz”, a subliniat Nicolae Robu.

(foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here