Nicolae Robu: „RADEF obstrucționează operațiunea de preluare a celor șapte cinematografe”

Cinematografele din Timişoara nu intră încă în administrarea municipalității. Operațiunea de preluare a celor șapte cinematografe obținute în instanță de Primăria Timișoara este obstrucționată de RADEF.

Anuntul a fost făcut astăzi de primarul Nicolae Robu. ”Am câștigat în instanță cinematografele. Nu am reușit să le aducem în patrimoniul primăriei, din cauza complicațiilor birocratice. RADEF invocă diferite motive și nu dorește să faciliteze punerea iîn practică a sentintței judecătorești. Va trebui să recurgem la executare silită. Aș vrea să intrăm cât mai rapid în proprietatea acestor cinematografe, să terminaăm odată cu lăsarea lor în izbeliște”, a explicat edilul.

Autoritățile au primit la începutul acestui an o sentință definitivă pentru preluarea cinematografelor Timiş, Dacia, Arta, Victoria, Unirea, Freidorf, Fratelia.

În plus, Nicolae Robu spune că se doresște în acest an reabilitarea a câtorva cinematografe, pentru a putea fi date în folosință. “Ele vor rămâne în acest circuit cultural artistic. Vrem să facem o cinematecă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here