De miercuri, 26 iunie, de la ora 13, până joi, 27 iunie, la ora 6, este în vigoare un cod galben de furtuni și vijelii, anunță ANM.

În jumătatea vestică a Olteniei, în Banat, Crișana și vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, potrivit ANM.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Județele vizate sunt: Bihor, Cluj, Arad, Alba, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Dolj.

Pe parcursul zilei de miercuri, 26 iunie, este valabil şi un cod galben de caniculă.

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă, potrivit meteorologilor.

Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Județele vizate sunt: Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și municipiul București.

Articolul precedentUMFVBT – promovare în rândul liceenilor
Articolul următorExpo Mobila Timişoara, la a doua ediţie din 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.