Misiunea economică timișeană organizată de CCIA Timiș în Statele Unite ale Americii a deschis noi oportunităti de colaborare româno-americană pe plan economic.

La data de 8 mai, delegația de afaceri a CCIAT a fost primită de Consulul General Onorific al României la San Francisco, doamna Dana Beldiman.

Reprezentanții firmelor timișene prezente la întâlnire au avut ocazia de a prezenta domeniul de activitate și interesul specific pentru piața americană: Proiectare şi executare de lucrări de instalaţii electrice, Furnizare de soluții complete scan și print industrial, Consultanţă în domeniul contabil și fiscal, Învățământ profesional, Activități de fitness profesional, Distribuție de echipamente sportive, Comerț, Servicii de alimentație publică, Activități de tipografie, Furnizare de tehnici și metode de comunicare, Servicii jurnalistice.

Diplomatul român a făcut o prezentare detaliată a mediului economic din zona San Francisco, cu accent pe preocupările actuale din domeniul inteligenței artificiale. În partea
sudică a San Francisco se află Silicon Valley, cea mai mare concentrație de producători și dezvoltatori de cipuri din lume, metaforă a afacerilor în înalta tehnologie.

Discuțiile au reliefat sprijinul pe care Consulatul General al României la San Franciso îl va oferi compniilor românești pentru promovarea afacerilor acestora în California, cu precădere în rândul grupurilor tehnologice. De asemenea, oamenii de afaceri timișeni vor primi răspuns la solicitările făcute în măsura în care se vor găsi firme americane interesate de o colaborare cu România.

Articolul precedentTârgul de Adopţii #AdoptăCuUSVT 2023, la start
Articolul următorAquatim: Lucrări la rețele și spălări în zilele următoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.