Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) lansează un nou program de studii universitare de masterat, cu predare exclusiv în limba engleză, situat în domeniul Cybersecurity, dezvoltat împreună cu o companie cu o expertiză profundă în toate industriile, în peste 53 de ţări.

„Ne aflăm în faţa unor noi provocări, în societatea conectată digital şi în noile condiţii ale lumii globalizate, cu un conflict deschis chiar la marginea Europei. Programele universitare de studii de masterat ale Facultăţii de Matematică şi Informatică se află în avangarda cunoaşterii, în această lume dinamică şi plină de provocări. Prin studiile masterale avansate în domeniul de vârf axat pe cybersecurity ne aliniem la preocupările celor mai importante centre universitare europene, în care studenţii sunt pregătiţi să răspundă noilor exigenţe ale profesiilor viitorului. Alături de compania care acordă o importanţă strategică domeniului securităţii cibernetice, am stabilit un parteneriat de viitor, prin care vom dezvolta un laborator performant pentru testarea aplicaţiilor specializate în cybersecurity, unde se vor pregăti viitorii specialişti ce sunt intens solicitaţi de companiile internaţionale din regiunea noastră şi de oriunde, la nivel european”, a declarat marţi rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat de presă.

Programul de studii universitare de masterat „Cybersecurity” este dezvoltat în urma experienţei ultimilor ani când, la Facultatea de Matematică şi Informatică, a fost susţinut programul anterior, cel de „Securitate cibernetică” (în limba română).

Noul program de masterat în limba engleză îşi propune să realizeze transferul şi integrarea noţiunilor generice de securitate cibernetică, contribuind la familiarizarea studenţilor masteranzi cu conceptele fundamentale care definesc securitatea în mediul informaţional, precum cele de malware, atacuri cibernetice, exploatare „zero-day”. Ulterior, setul de cunoştinţe este continuat cu expunerea gestiunii ameninţărilor cibernetice asociate celor mai comune zone ale pieţei IT, unde securitatea cibernetică are un impact major nu doar din punct de vedere financiar, dar şi din punctul de vedere al infrastructurii asociate: în mediul privat, în medii virtualizate/cloud, respectiv în mediul academic.

Ca parte a strategiei de dezvoltare permanentă a învăţământului superior din ramura securităţii cibernetice, UVT a încheiat un acord de colaborare cu University of Maryland, Baltimore County, din SUA, prin care îşi propune să îmbunătăţească şi să diversifice curricula studiată, să promoveze schimburile de studenţi, să furnizeze opţiuni suplimentare de specializare celor implicaţi în acest domeniu, dar şi să contribuie la activitatea de cercetare pe domeniul de cybersecurity.

Articolul precedentBețivi, drogați, fără carnet… la volan! Tragedii evitate de polițiști
Articolul următorUliana Gujuman, expoziție de neratat la MV sci-art

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.