Nou regulament pentru locurile de joacă din Timișoara. Vezi ce implică.

parcul copiilor

Consilierii locali se vor reuni astăzi în ședința de plen a CLT pentru a dezbate proiectele importante ale orașului. Pe ordinea de zi se află 44 de proiecte de hotărâre și mai multe adrese, pe care aleșii trebuie să le voteze.

Printre acestea, un proiect intens dezbătut și în trecut, este cel care se referă la noul regulament pentru locurile de joacă din Timișoara. Acesta prevede mai multe aspecte de care trebuie să țină cont părinții, atunci când își duc copiii în parcuri.

Consiliul Local a mai aprobat un astfel de proiect, dar în regulament au scăpat mai multe prevederi care au atras ironii la adresa Timișoarei. Printre acestea, și aceea că juniorii nu au voie să facă gălăgie în parc. Astfel, conform acestuia, trebuie să păstrați curățenia, să nu vă luați și cățelul, bicicleta, autoturismul, rulota  și să le parcați în apropierea leaganelor. Leagănele și toboganele nu pot fi utilizate decât de copii până la 14 ani, cu o greutate mai mică de 54 kilograme.

În plus, „este interzis accesul persoanelor sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor afrodisiace sau halucinogene, precum și consumul sau posesia acestora în perimetrul spațiului de joacă”, mai precizează același regulament. Nu sunt permise nici „vandalizarea spațiului de joacă”, dar nici „scoaterea nisipului din groapă de nisip”.

Totuși, puteți fi amendați dacă nu respectați instrucțiunile „privind regimul de exploatare a echipamentelor de joacă amenajate”. Sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here