Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în zona de competență a sectoarelor P.F. Oraviţa și Deta, 9 cetăţeni străini, 5 pakistanezi și 4 sirieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. Printre cei opt cetățeni străini, se afla și o femeie însărcinată în luna a opta, care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Azi dimineață, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, județul Caraș – Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Vărădia, 4 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, 3 bărbaţi și o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 57 de ani. Întrucât femeia este însărcinată în luna a opta şi a acuzat o stare de rău, aceasta a fost transportată cu o ambulanță la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Persoanele în cauză au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Tot azi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, în cooperare cu poliţişti din cadrul Secţiei 9 de Poliţie Jebel, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 10.00, în apropierea localităţii de frontiera Jebel, au fost depistati 5 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluati şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Pakistan, 4 adulţi şi un minor, cu vârste cuprinse între 16 şi 42 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Articolul precedentAu fost identificate terenurile pentru construcția locuințelor ANL la Timișoara
Articolul următor27 martie este Ziua Unirii Basarabiei cu România – sărbătoare națională

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.