Au fost identificate terenurile pentru construcția locuințelor ANL la Timișoara

Spread the love

Agenția Naționala a Locuințelor va porni construcția locuinţelor în Timişoara. Municipalitatea transmite că ANL a cerut Primăriei identificarea unor terenuri pentru a realiza casele.

Astfel, potrivit edilului Nicolae Robu, terenurile pe care vor fi construite imobilele se află în Calea Aradului, unde se vor ridica 216 locuinţe, dar și pe strada Chişodei – 87 de case. Toate acestea vor fi vândute prin credit ipotecar.“ANL va porni cu adevărăt construcția de locuințe. Se tot vorbește despre asta de câtțiva ani.  Ne-au fost cerute terenuri încă o dată și noi am comunicat. Terenul din Calea Aradului pentru construirea a 216 locuințe prin credit ipotecar, terenul din strada Chișodei nr. 125, unde se va construi un cartier de locuințe ANL tot prin credit ipotecar, cartier cuprinzaând 23 de case tip HC, 28 de case tip TS și 36 de case tip LC”, spune primarul Nicolae Robu.

În plus, primăria pune la dispoziție banii pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru toate aceste investiții.“A fost semnat protocolul de colaborare pentru punerea în aplicare a prevederilor Art. 3 alin. 1 din hotărârea de Guvern 162/ 2011 privind transmiterea unor imobile din domeniul public al statului și din administrarea MApN în domeniul public al Municipiului Timișoara și administrarea CLT pe o perioadaă de zece ani. E vizat aici terenul de la fosta unitate militară din Calea Aradului. Noi o să avem sumele necesare elaborării studiilor de fezabilitate pentru toate aceste investiții”, adaugă acesta.

Cel mai probabil, în 2018 ar putea începe construcțiile, mai anunță edilul.

(Foto arhivă)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here