Noul Ambasador UVT Liberty Marathon 2020 este Camelia Potec, campioană olimpică la natație!

În 2020, la a treia ediție a UVT Liberty Marathon, noul Ambasador al competiției anuale este Camelia Potec, campioană olimpică la natație (aur 2004, Atena, 200m liber), multiplă campioană mondială și europeană la natație, deținătoare a peste 200 titluri naționale și a mai multor recorduri.

„Rolul Cameliei Potec, Președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, în noua sa calitate de Ambasador UVT Liberty Marathon, este major, pentru că aduce demonstrația practică a valorii complementarității sporturilor, în scopul desăvârșirii pregătirii fizice, personale și profesionale a sportivilor profesioniști sau amatori. Sperăm că mesajul ce va fi transmis public de către UVT, prin intermediul vocii unui sportiv medaliat olimpic, să promoveze și mai convingător valorile pe care UVT le propune comunității: brandul competițional UVT Liberty Marathon a pornit la drum ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiți, care ne fac unici și liberi, cultivate prin sport și sănătate”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Prezentă la Universitatea de Vest din Timișoara, campioana Camelia Potec a declarat: „Mulțumesc Universității de Vest din Timișoara pentru plăcerea și onoarea de a deveni ambasador al UVT Liberty Marathon 2020. Chiar dacă sunt olimpică la natație, promovez toate sporturile și mișcarea sănătoasă, astfel că sunt deosebit de bucuroasă pentru că pot promova un eveniment sportiv atât de important, printre cele mai importante din vestul țării. Sportul înseamnă sănătate, iar în contextul acestor zile, în care riscurile epidemice sunt tot mai alarmante, cred că avem un motiv suplimentar de a face o pledoarie și mai hotărâtă pentru sport”.

Ediția 2020 a UVT Liberty Marathon va avea loc în 24 mai, fiind, așa cum deja s-a consacrat, o competiție adresată alergătorilor experimentați, dar și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare la un maraton. Cele două categorii de curse, cronometrate (42km, 21km) și necronometrate (14km, 7km, 4km, 2km, cursele copiilor), permit fiecărui alergător să aleagă provocarea potrivită. Fiecare concurent își poate alege competiția ce i se potrivește!

Pentru 2020 organizatorii își propun să atingă un nivel de peste 2000 de participanți, peste 15.000 km alergat, dar ne pregătim și pentru începerea demersurilor pentru omologarea evenimentului sportiv și calificarea maratonului pentru ca să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport, poziționând Timișoara pe harta internațională a maratoanelor de șosea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here