În perioada 20-22 octombrie 2023, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancțiuni contravenționale participanților la trafic ce au încălcat normele rutiere în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 39 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 410 sancțiuni contravenționale, dintre care 110 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

De asemenea, 21 de pietoni și 35 de bicicliști care au încălcat normele rutiere, au fost sancționați cu amendă sau avertisment.

6 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 5 care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În total, au fost reținute în vederea suspendării, 26 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 17 infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe, 8, privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuz de prelevare de mostre biologice în vederea determinării concentrației de alcool sau alte substanțe în organism, 5 privind conducerea unui vehicul neînmatriculat și 4 privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Articolul precedentWeekend „incendiar” pentru pompierii militari
Articolul următorDrogaţi şi băuţi la volan, opriţi înainte de a produce tragedii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.