În ultimele 48 de ore, pompierii militari timișeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 16 incendii de vegetație uscată, miriște și mărăciniș. Suprafața totală afectată de aceste incendii este de peste 130 de hectare.

Cele mai multe asemenea incendii s-au înregistrat în localitățile din raionul de intervenție a Detașamentelor 2 Timișoara și Lugoj, și Stației de Pompieri Făget (localitațile Brănești, Cutina, Zorani, Nevrincea, Dumbrava, Jurești, Biled, Cărpiniș, Peciu Nou).

Totodată, pe timpul intervenției de stingerea a unui incendiu de vegetație uscată, pompierii timișeni au limitat extinderea acestuia la un lan de porumb (cca. 20 hectare, în comuna Biled). În sprijinul pompierilor timișeni au acționat în acest weekend Serviciile Voluntare ale comunelor Biled și Cărpiniș.

„Reamintim cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă și se sancționează contravențional. Vă recomandăm să acționați responsabil cu mediul înconjurător, astfel încât, cu eforturi comune să protejăm comunitatea din care facem parte”, este mesajul ISU Timis.

Articolul precedentAcum e momentul să scapi de deşeurile periculoase. Acţiune RETIM şi ADID
Articolul următorNu au avut milă nici de pietoni şi biciclişti. Amenzi pe bandă rulantă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.