strajaToate pârtiile importante din stațiunea Straja, în Valea Jiului, sunt pregătite pentru schi, iar stratul de zăpadă este cuprins între 35 și 50 de centimetri, în zonele mai înalte, potrivit cabanierilor din zonă.

„Se poate schia perfect pe pârtiile Constantinescu, Mutu, Canal, Lupu și Platoul Soarelui. Stratul de zăpadă este de circa 35 de centimetri la baza pârtiilor și urcă până la 50 de centimetri pe pârtia Mutu, aflată la o altitudine mai mare”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, cabanierul Emil Părău.

Pentru a-și pregăti cât mai bine pârtiile, administratorii au folosit și tunurile de zăpadă artificială, astfel că pe unele porțiuni zăpada bătută ajunge și la 40 de centimetri.

Toate instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale, mai puțin telegondola care face legătura între orașul Lupeni și stațiunea Straja, estimându-se că aceasta va fi pornită din 16 decembrie.

Salvamontiștii sunt deja prezenți la punctul de permanență din Straja și se așteaptă ca la acest sfârșit de săptămână numărul turiștilor care vin la schi să ajungă la aproape o mie de persoane.

Accesul în Straja se poate face cu mașina pe drumul județean care pleacă din orașul Lupeni.

Articolul precedentVineri, VREMEA se raceste! Vezi de ce temperaturi vom avea parte
Articolul următorEXCLUSIV! Alertă bani falși în Timișoara! O persoană necunoscută a plasat 10 lei contrafăcuți la un fast-food

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.