Cei mai grei 9 km… că doar trăim în România, unde este mai greu să faci o bucată de autostradă decât în Alpi sau Anzi.

O asociere de constructori turci a depus singura ofertă pentru proiectarea și execuția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1) – cei 9 km de autostradă lipsă de pe întreaga A1 de la Sibiu la granița de Vest, inclusiv porțiunea cu tuneluri dintre Margina și Holdea.

Constructorii care au depus oferta sunt exact aceiași care au depus singura ofertă și cu care s-a contractat până la urmă cel mai greu sector de pe A1 Sibiu – Pitești.

Anunțul a fost făcut luni seara de către ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Potrivit unor surse apropiate situației, asocierea de constructori care a depus oferta este MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia).

Inițial, la licitație s-au precalificat șase asocieri de constructori, din care 3 erau din Turcia. Acum, la final, doar o asingură asociere a și depus ofertă.

Cu asocierea Mapa-Cengiz CNAIR tocmai ce a semnat contractul de 860 de milioane de euro pentru cea mai grea secțiune de pe A1 Sibiu – Pitești. La acea licitație asocierea Mapa-Cengiz a fost singura care a depus ofertă.

Procedura lansată de CNAIR pentru A1 Lugoj – Deva datează încă din 2019 și este de tipul „licitație restrânsă”, iar valoarea estimată a contractului este de 1.363.135.841,00 Lei fără TVA (circa 285 de milioane de euro).

Traseul are o lungime de 9.13 km, din care 2,13 km de tunel. Termenul de finalizare prevăzut este 10 luni proiectare și 28 de luni execuție conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.

Licitația pentru realizarea secțiunii cu tuneluri de pe autostrada Lugoj – Deva a fost lansată tocmai în iunie 2019. Despre nevoia tunelurilor se știa din 2013, de când toate loturile au fost contractate, iar din 2015 tot a fost promisă o licitație pentru construirea lor.

sursa: hotnews.ro

Articolul precedentDin nou prăpăd pe șosele. Puțini șoferi trași pe dreapta scapă nepedepsiți
Articolul următorAntreprenoriatul – oportunitate pentru studenți în regiunea Vest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.