O altă firmă se va ocupa de lucrările la noua clădire a Spitalului de Copii

Lucrările la noua clădire a Spitalului de Copii reîncep în curând. Însă, din pricina neînțelegerilor dintre municipalitate și firma care a construit până acum noul corp de clădire, acestea s-ar putea să întârzie termenul final.

Potrivit autorităților locale, lucrările vor fi continuate de o altă firmă. Constructorul a reclamat mai multe erori de proiectare și a refuzat să mai lucreze. Astfel, contractul a fost suspendat, iar lucrările vor fi preluate de o altă firmă. Este vorba despre S.C. Sulfatim SRL, care a fost girant la licitația câștigată de firma PROMPT. “Se vor relua lucrările cât de curând. Vine o altă firmă și mai întâi trebuie să se facă o verificare la sânge a stadiului în care au ajuns lucrările, pentru că în final firma trebuie să dea totul conform proiectului. Sunt total dezamăgit de cei de la PROMPT. Să le fie rușine de ce au făcut acolo. Am avut încredere că vor finaliza lucrarea repede, pentru că la început au lucrat foarte bine, apoi m-au dezamăgit total. Am stat pe loc foarte mult timp sperând că vor relua lucrările. I-am înțeles că la fațadă nu le puteai pretinde să facă după ce soluția a fost schimbată total, dar puteam renunța la partea aceea și pentru ea să facem o nouă licitație. Dar ei nu au vrut să facă”, a explicat conducerea Primăriei Timișoara.

Noul corp de clădire reprezintă o necesitate pentru Spitalul de Copii, în condiţiile în care mai multe corpuri de clădire au fost retrocedate, iar unele secţii au fost evacuate de către actualii proprietari. Imobilul va avea opt etaje (demisol+parter+6 etaje) și va găzdui Unitatea de Primiri Urgenţe, secţiile de radiologie, terapie intensivă, ortopedie, chirurgie, blocul operator, saloanele de prematuri, laboratoarele şi policlinică. Suprafaţa utilă va fi de peste 8.000 de metri pătraţi. Toate secţiile aflate în clădiri revendicate şi retrocedate vor fi mutate în acest loc.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 100 de milioane de lei, din care până acum, Guvernul a acoperit 10 milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here