West Summer University (WSU), școala de vară destinată elevilor organizată la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toată aspectele vieții de student, va avea loc în acest an în perioada 22 iulie – 8 august, la Timișoara, iar înscrierile sunt deschise până în data de 07 iulie, accesând site-ul www.wsu.osut.ro

Elevii din întreaga țară au posibilitatea de a experimenta viața de student, timp de două săptămâni, participând la activități educaționale introductive susținute de cadre didactice universitare, pentru fiecare domeniu de studii al celor 11 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara, la activități de consiliere și orientare în carieră pregătite de specialiștii Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din UVT, la activități de educație non-formală și dezvoltare personală, precum și la activități culturale, recreative și de socializare, prin care vor descoperi toate secretele centrului universitar Timișoara. În acest fel, proiectul își propune să contribuie la reducerea abandonului universitar, sprijinind elevii să ia decizii informate și responsabile cu privire la continuarea studiilor în învățământul universitar.

Deși încă traversăm un context nemaiîntâlnit, la WSU #CeaMaiTareVară se va desfășura în cele mai sigure condiții!

Astfel, sunt eligibili pentru a se înscrie la ediția 2021 a West Summer University elevii de liceu care au fost vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 cu ambele doze până cel târziu la data de 12.07.2021. Toate activitățile se vor desfășura în condiții optime, cu respectarea normelor de sănătate publică în vigoare la momentul desfășurării evenimentului.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Proiectul West Summer University este organizat prin colaborarea dintre Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), beneficiind de finanțare prin intermediul Schemei de Granturi pentru Universități din cadrul Programului pentru Învățământ Secundar ROSE. UVT se regăsește printre universitățile care performează și în privința relației dintre comunitatea universitară și elevii din preuniversitar, iar calitatea programelor noastre de vară, adresate elevilor, a devenit binecunoscută în vestul țării. Îi așteptăm și în această vară pe elevii interesați și talentați, le promitem o vară universitară de neuitat, la UVT!”

Elevii care studiază la liceele eligibile pentru finanțare în cadrul Programului pentru Învățământ Secundar ROSE participarea la West Summer University este gratuită, asigurându-se cazarea, masa și prezența la toate activitățile pe întreaga perioadă a proiectului.

Pentru elevii care studiază la licee neeligibile pentru finanțare în cadrul programului ROSE, taxa de participare va fi de 150 de lei și va acoperi cazarea, masa și prezența la toate activitățile pe întreaga perioadă a proiectului.

Toate informațiile despre procesul de înscriere și condițiile de participare la ediția 2021 a școlii de vară pentru elevi West Summer University (WSU) sunt disponibile pe site-ul www.wsu.osut.ro. Pentru noutăți, vă invităm să urmăriţi West Summer University și pe rețelele de socializare (pagina de Facebook și contul de Instagram).

Articolul precedentSe oprește apa caldă pe mai multe străzi din oraș! A apărut o defecțiune la rețeaua de distribuție
Articolul următorLugojul are un primar turnător, plimbăreţ şi habarnist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.